Polityka prywatności

  • Administratorem danych osobowych, użytkowników zarejestrowanych w Akademii Ginekologa Onkologa (AGO) jest Polskie Towarzystwo Ginekologii Onkologicznej, zwane dalej Administratorem, z siedzibą w Warszawie, ul. K. Promyka 13, 01-604 Warszawa, KRS 0000190051, REGON 011953094, NIP: 9512110908
  • Z inspektorem ochrony danych można kontaktować się pisząc na adres e-mail: kontakt@ptgo.edu.pl
  • Cele zbierania i przetwarzania danych: dane zbierane podczas rejestracji są wykorzystywane wyłącznie do
    • umożliwienia zalogowania się do AGO,
    • weryfikacji dostępu,
    • otrzymywania newslettera (newsletter jest wysyłany tylko do osób, które wyraziły na to zgodę podczas rejestracji)
    • zawarcia i realizacji umów sprzedaży produktów i usług znajdujących się w ofercie Administratora
    • prowadzenia analiz i statystyk na potrzeby Polskiego Towarzystwa Ginekologii Onkologicznej
    • prowadzenia działań marketingowych własnych lub we współpracy z innymi podmiotami.
  • Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych użytkowników AGO wynika z:
    • zgody udzielonej przez użytkownika
    • konieczność wykonania umowy, której użytkownik jest stroną lub podjęcia działań przed zawarciem takiej umowy
    • konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze
    • prawnie uzasadniony interes Administratora lub podmiotu trzeciego.
  • Dane użytkowników mogą być przekazywane następującym odbiorcom:
    • operatorom realizującym transakcje płatnicze on-line w celu realizacji tego typu płatności dokonywanych przez użytkowników
    • operatorom telekomunikacyjnym w celu wysłania do użytkowników SMS-a
    • bankom w przypadku, gdy zlecany jest przelew środków do użytkownika
    • biurom rachunkowym, które wspomagają Administratora w prowadzeniu ksiąg rachunkowych
    • kancelariom prawnym,
    • podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa (sądy, prokuratura, policja)
    • innym podmiotom, na życzenie użytkowników lub po uzyskaniu od użytkowników odrębnej zgody.
  • Polskie Towarzystwo Ginekologii Onkologicznej nie będzie przechowywało danych osobowych użytkownika dłużej niż będzie to konieczne do osiągnięcia celów, do jakich dane zostały zgromadzone lub dłużej niż jest to określone prawem.
  • Informujemy, że w związku z przetwarzaniem przez Administratora danych osobowych użytkownik ma on prawo do:
    • wglądu do treści swoich danych
    • sprostowania danych
    • cofnięcia wyrażonej zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie (przy czym pozostanie to bez wpływu na przetwarzanie dokonane przed cofnięciem zgody)
    • usunięcia danych lub ograniczenia ich przetwarzania (te prawa podlegają ograniczeniom w niektórych przypadkach, przewidzianych przez przepisy RODO)
    • wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych – w przypadkach, gdy dane są przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez Administratora lub podmiot trzeci (to prawo podlega ograniczeniom w niektórych przypadkach przewidzianych przez przepisy RODO)
    • przeniesienia Państwa danych osobowych do innego administratora
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku uznania, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO.
  • Administrator AGO dokłada wszelkich starań w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych i chronienia prywatności użytkowników, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  • Portal edukacyjny AGO zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawa dotyczących tajemnicy lekarskiej obowiązujących na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Administrator zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na swojej stronie i poinformowaniu użytkowników za pomocą newslettera oraz wiadomość widoczną na naszej stronie.
  • W przypadku dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności i zasad korzystania z portalu edukacyjnego AGO prosimy o kontakt na kontakt@ptgo.edu.pl

PLIKI COOKIES

AGO, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:
  • są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.);
  • nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.
W tym portalu ciasteczka wykorzystywane są w celach:
  • zapamiętywania Twojej sesji
  • statystycznych
  • marketingowych
  • udostępniania funkcji portalu
Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz: Pliki cookies nie będą przetwarzane przez nas dłużej niż 2 lata od ostatniej wizyty na portalu. Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:
  • usunąć pliki cookies,
  • blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.
W takich przypadkach nie będziemy ich już dłużej przetwarzać. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Wikipedii.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.